Ervaringen van bewoners

René:

“Mijn naam is René en ik heb hier sinds 2011 een eigen appartement op de Landing. Ik kom zelf uit Someren en vind het wonen op de Landing erg fijn.

Er is goed onderling contact tussen de bewoners. Ikzelf onderneem regelmatig activiteiten met andere bewoners, zoals het bezoeken van voetbalwedstrijden en gezamenlijk kijken naar het Songfestival.

Het fijne aan de Landing is ook dat het dichtbij het centrum van Someren ligt en dat er op een kwartiertje lopen een bushalte is. Hier maak ik ook met regelmaat gebruik van om richting Eindhoven of Helmond te gaan.

Ook worden er vanuit het woonteam regelmatig activiteiten georganiseerd voor ons als bewoners, bv. midgetgolf, bioscoop, bowlen maar ook kleinere activiteiten zoals het organiseren van een filmavond in het gezamenlijke appartement. Ook is er jaarlijks een nieuwjaarsborrel en een BBQ, waar ook ouders en begeleiding bij aanwezig zijn.

Door de jaren heen is er verschillende begeleiding geweest. Telkens als er een nieuwe begeleider bij kwam was dat voor mij wel even wennen. We moeten elkaar natuurlijk leren kennen. Gelukkig kan ik met het hele woonteam goed over weg. Dit geldt overigens ook voor de bewoners, hier zijn de laatste jaren ook wisselingen in geweest. Gelukkig kan ik het ook met alle bewoners prima vinden. “

Richard:

“Ik woon hier sinds 2019. Alhoewel ik in een lastige tijd hier ben komen wonen (Corona), vind ik het een fijn en mooi appartement om in te wonen. Dankzij de begeleiding ben ik sindsdien ook groeiende in mijn zelfstandigheid. Ik zit hier echt op een fijne plek.”

Wout:

“Het is hartstikke goed om op De Landing te wonen. In woon er nu bijna 2 jaar. In het begin moest ik wel wennen aan het zelfstandig wonen, want eerst woonde ik bij mijn ouders. Ik voelde wel de verantwoordelijkheid.

Ik heb een goede band met de medebewoners, van wie ik vooraf al een aantal mensen kende. We eten een aantal dagen samen met een groep bewoners en iemand van het woonteam. Dat is gezellig.

Jaarlijks hebben we met ouders, bewoners en begeleiding een BBQ en de nieuwjaarsreceptie. Ook worden er allerlei activiteiten georganiseerd, waarop je je kunt inschrijven.  Soms onderneem ik zelf iets met enkele andere bewoners.

De begeleiding is erg aardig. Ze helpen je met dingen die lastig zijn. Iedereen krijgt 1 of 2 eigen begeleiders met wie je zaken bespreekt. Dat is fijn.”

Aanmelden

Wanneer het wonen bij De Landing je aanspreekt en je denkt tot de doelgroep te behoren, kun je je aanmelden voor een kennismakingsgesprek.

Voor vragen over aanmelden, bel: 06-57273410.