Bewoners

De bewoners van stichting De Landing zijn jong volwassen mensen met een vorm van autisme en een normale begaafdheid uit Someren, Asten en directe omgeving.
De leeftijd van de bewoners variĆ«ert tussen 20 en 30 jaar. Zij nemen deel aan het maatschappelijk leven in de vorm van studie, werk of een andere vorm van dagbesteding.
Alle bewoners hebben de geschiktheid om, met enige ondersteuning, zelfstandig te wonen. De mate van ondersteuning verschilt per individuele bewoner, afhankelijk van diens ondersteuningbehoefte.
De begeleiding vanuit het Regionaal Autisme Centrum is er op gericht om het zelfstandig wonen van de jongeren te bevorderen. Iedere bewoner heeft een vaste individuele begeleider. De collectieve begeleiding vindt plaats in de centrale gemeenschappelijke ruimte van het appartementencomplex.
Een ruime, sfeervolle ruimte waar de bewoners naar eigen behoefte samen kunnen komen voor het maken van een praatje met elkaar, de begeleiding of om samen te eten.
In de periodieke bewonersvergadering maken de bewoners gezamelijk afspraken over het wonen bij De Landing.

Landing Nieuws:

Contact Gegevens: